Flexo tekercses címkenyomtatás és gyártás

Bemutatjuk

Flexo címke gyártás

A flexo technológiájú tekercses címke gyártási folyamatot gyakran nevezik a címkenyomtatási iparág egyik forradalmi technikájának. A flexo címke gyártási technológia lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan készítsünk prémium minőségű tekercses öntapadó etikett címkéket, amelyek tökéletesen illeszkednek a mai piacon elérhető széles termékválasztékhoz. De nézzük, hogyan is működik pontosan a flexo címkenyomtatás és milyen előnyei, illetve hátrányai vannak ennek a módszernek.

Flexo etikett címke gyártás

Hogyan működik a flexo címke gyártás és nyomtatás?

A flexo címkenyomtatás és gyártás, egy prémium nyomási technológia, amely közvetlenül hordozóanyagra azaz az öntapadó címkére viszi fel a festéket. A folyamat szívében egy rugalmas (flexibilis) nyomóforma (másnéven klisé) áll, amelyre az adott szín nyomat mintáját tartalmazza. Ez a klisé lehet gumi vagy fotopolimer anyagból is, az adott flexo nyomdagép specifikációjának megfelelően. A nyomóforma festékezése után közvetlenül az öntapadó címke alapanyagra – legyen az papír, direkt termál papír, műanyag, vagy akár textil – nyomtatja a mintát.

A flexo címke nyomtatás előnyei:

Sebesség: A flexo címkenyomtatás egyik legnagyobb előnye a gyorsaság és prémium gyártási minőség. A modern flexo nyomdagépek elképesztő nyomtatási sebességgel működnek, ami lehetővé teszi a nagy mennyiségű nyomtatott címke nyomtatás és így a  megrendelések gyors teljesítését.

Rugalmas anyaghasználat: Szinte bármilyen alapanyagon (direkt termál, papír, műanyag, textil) alkalmazható a flexo címke gyártás és nyomtatási technológia, így sokoldalú megoldást kínál különböző címkézési igényekre.

Prémium minőség: A fejlett flexo címke nyomtatási technológiaiának köszönhetően a jelenleg elérhető legjobb minőségű, részletgazdag és éles képeket nyomtatott címkék állíthatóak elő.

Költséghatékonyság: Nagyobb mennyiségű címkenyomtatás esetén a flexo gyártás és nyomtatás költséghatékonysága kimagasló, mivel a nyomóformák hosszú élettartamúak és a gyors címkenyomtatási sebesség miatt a termelési költségek alacsonyabbak.

A flexo címke nyomtatás hátrányai:

Magas induló költségek: A flexo címke nyomtatás előkészítése időigényes lehet, mivel minden egyes színhez külön nyomóformát kell készíteni és beállítani. Ez különösen kis szériás címkenyomtatás esetén jelenthet hátrányt, ahol a beállítási idő jelentősen növelheti a projektek teljes költségeit.

Nyomóformák tárolási igényei: A nyomóformák fizikai természetük miatt tárolást igényelnek, ami további logisztikai folyamatokat von maga után, különösen nagyobb nyomdák esetében, ahol számos különböző projekt fut párhuzamosan.

Gépbeállítás és tisztítás: A nyomóformák és a flexo nyomdagépek előkészítése, valamint a címke nyomtatás utáni tisztítási folyamat szintén időigényes lehet, ami csökkenti a termelési folyamat hatékonyságát, különösen változatos nyomtatási feladatok esetén.

etikett címke gyártás nyomda

Flexo címke gyár és nyomda

A flexo címkenyomtatás a címkegyártás az egyik legnépszerűbb módszer, köszönhetően  sokoldalúságának, gyorsaságának és költséghatékonyságának. Bár vannak hátrányai, mint például a magas kezdeti költségek, a innovatív fejlesztések folyamatosan javítják ezeket a területeket, így a flexo címkenyomtatás továbbra is domináns maradhat a címkegyártásban. Az alkalmazott technológia kiválasztásakor fontos megfontolni a projekt specifikus igényeit és az elérhető erőforrásokat, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj személyre szabott ajánlatot címkenyomtatásra és címke gyártására!

Bízzon szakértelmünkben!

Egyedi címke gyártás 3 lépésben!

01 Etikett címke gyártás 1

Beszéljen szakértőnkkel

Évente több százmillió címkét gyártunk - láttuk és megoldottunk a legnehezebb címkézési problémákat is!
02 Etikett címke gyártás 2

Kérjen ajánlatot

A legkedvezőbb árat kínáljuk és csak azt ígérjük, amit teljesíteni tudunk - teljes átláthatóságot kap!
03 Etikett címke gyártás 3

Szerezze be a megfelelő címkét

Segítünk kiválasztani azt az etikett címkét, amely képviseli márkáját és felkészíti a sikerre!
Miért válassz minket

Öntapadó etikett címke gyártás felsősfokon!

Ingyenes tanácsadás

Szakértőink végig segítséget nyújtanak a tervezéstől a gyártásig minden területen!

20+ év
tapasztalat

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amit a Te rendelésed és etikett címkéd gyártásánál is alkalmazunk!

Mennyiségi kedvezmény

Minél nagyobb mennyiségben gyártatsz etikett címkét, mi annál kedvezőbb árat tudunk biztosítani!

Gyors
szállítás

A címkéket átlagosan 5-7 munkanap alatt legyártjuk, hogy minél hamarabb tudd használni!