20+ év tapasztalattal

Sör címke gyártás

A sörös üveg címke gyártás, nyomtatás egy igazán összetett és komplex folyamat. Ugyanis a sör címkéje nem csak egy marketingüzenet hordozója. A vonzó megjelenésnek kéz a kézben kell járnia azokkal a szükséges információkkal, amiket a fogyasztóknak át kell adni.

A sör címke gyártásban nincssen számunkra lehetetlen, akár kisebb főzdéről, akár nagy vállalatról van szó, minden igényt ki tudunk elégíteni.

sör címke 3
sör címke 2

A sörös üveg címke jelentősége a sör iparban

A sör címke információforrás a sörrel kapcsolatban. Nem csak az ízéről van szó (bár ez nagyon fontos), hanem olyan adatokról is, mint például a sör lejárati ideje, a gyártási módja, vagy éppen az alkoholtartalom. Nem szabad elfelejteni, hogy az esztétikus és tartós sör címkék az üzenetet közvetítik, amely minden márkát képvisel. Porter, IPA vagy radler fogyasztása közben nem szükséges részletesen elolvasni a sör címke tartalmát. Elegendő ránézni ahhoz, hogy tudjuk, kedvenc típusú aranyló italunkkal van dolgunk.

A sörök címkézésének kezdetei

Hogyan nézett ki régen a sör címkéje? Ne tegyünk úgy, mintha bonyolult grafikák lettek volna rajta. Épp ellenkezőleg – a középkori címke nem volt más, mint egy pergamen darab, amelyet egy madzaggal kötöttek a palackhoz. Az idő múlásával a sör címkéje tovább gazdagodott kiegészítő grafikai elemekkel, amelyek az ital származási helyére utaltak. Ma már jól fejlett alkoholiparral állunk szemben, így néhány sör címkéje igazi művészeti alkotássá vált.

 

Sör címke alapanyaga

A sör címkéinek gyártásához általában fehér, félfényes öntapadó papírt használnak. Az egyik oldalán akril alapú ragasztóval bevont címke nagyon hosszú ideig marad az üvegen. Az otthoni sör gyártásával foglalkozó személyek téglalap, négyzet vagy ovál alakú címkék közül választhatnak. Lehetőség van nagyon bonyolult és egyedi formájú címke tervezésére is. A készletet kiegészítheti az úgynevezett „nyakkendő címke”, vagyis egy papír címke, amely az üveg nyakán található.

 
sör címke 1

A sör címkék méretei és formái

Milyennek kell lennie egy jó sör címkének? Az öntapadó sör címkék három (valójában négy) különböző konfigurációban létezhetnek.

Téglalap alakú sör címke: ez a leggyakoribb sör címke változat. Egyetlen matrica, amely tartalmazza az alapinformációkat a benne lévő sörrel kapcsolatban. A téglalap alakú sör címkék általában a jól ismert és népszerű márkáknál fordulnak elő.
Dupla téglalap alakú sör címke: két öntapadó címkéből áll, amelyek közül a nagyobb az üveg elején, a kisebb (a címke hátoldala) pedig hátul található és a tekercsen ezek egymást követve helyezkednek el a címkefelrakó gépek specifikációja szerint. Ezt a típust gyakran használják kézműves sörök gyártásakor. Az üveg elején alapvető információk találhatók a sörrel kapcsolatban, míg hátul az eredeti régióra vagy gyártási technológiára vonatkozó adatok.
Ovális és téglalap alakú sör címke: két címke együttese, amely hasonló információs funkciót tölt be, mint a második pontban említett. Egyedi, figyelemfelkeltő formájukkal minden sörkedvelő figyelmét felkeltik.
Egyedi alakú sör címkék: tökéletes megoldás otthoni vagy kézműves sörökhöz. Az otthoni sörök számára készült egyedi és eredeti címke tervek személyre szabott információkat tartalmazhatnak, azaz a gyártó szándékainak megfelelően.

Legnépszerűbb sör címke méretek

 • 200 mm x 90 mm
 • 221 mm x 84 mm
 • 200 mm x 105 mm
 • 136 mm x 95 m

Így adj prémium hatást a sör címkének

Prégelés

Talán a legkedveltebb boros üveg címke technolgóiai megoldás, mely igazán látványossá és prémiummá teszi a palackot

Dombornyomás

A dombornyomás alkalmazásával különlegessé tehető a boros üveg palack címkéje

 

Mélynyomás

A mélynyomás technológiájával igazán különleges hatás érhető el a boros üvegek címkéjén

UV lakkozás

Az UV lakkozás egy feltűnő és fényes felületet hoz létra a boros üveg címkén, mely tapintásra is kellemes

 

Fóliázás

A fóliázás alkalmazása a boros címkéken valamelyest hasonlít a prégeléshez, de kevezőbb árú nyomdatechnológiai megoldás.

 

Mit kell tartalmaznia a sörös üveg címkének?

Még a legkülönlegesebb címketervezet sem mentesít minket attól, hogy minden fontos információt feltüntessünk rajta. Természetesen egyes információkat egyedi módon is bemutathatunk, de ez nem akadályozhatja a legfontosabb információk olvashatóságát. Tehát milyen információknak kell szerepelniük a címkén?

 • A sör neve, ami a felismerési jegye
 • A sörfőzde neve, azaz a terméket gyártó cég. Ha saját készítésű sör, helyette tréfás feliratot is lehet használni
 • A sör stílusa, azaz a típusa (pl. lager, stb.)
 • Az alkoholtartalom, amit százalékban adnak meg
 • Az IBU értéke – minél magasabb, annál keserűbb a sör
 • Az összetevők listája, amelyeket a sörfőzés során használnak
 • A főzés helye, amit különösen a kis sörfőzdék saját sörük esetében tüntetnek fel
 • A lejárati dátum

A boros címkék nyomtatásában használt technikák

A nyomtatási technika kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni, mint például a sör célzott példányszáma, a felhasznált szín mennyisége és az alkalmazott címke nemesítési igények.

A digitális UV InkJet címkenyomtatással készült palackcímkék esztétikusak és tartósak és a vásárlók gyakran döntenek e módszer mellett. Lehetővé teszi a személyre szabott matrica létrehozását és az egyedi tervezés kiváló módja a saját sör promóciójának. Nagyobb példányszám esetén érdemes megfontolni az flexo nyomtatással készült sör címkék megrendelését. Ez a megoldás nagy és közepes méretű vállalatok számára készült, amelyek széles körben foglalkoznak borok gyártásával.

Jogi követelmények és szabályozások a sörcímkékkel kapcsolatban

Az üvegek címkézése bizonyos jogi szabályozások alá esik. A címke tervezetének minden információt világosan és egyértelműen kell tartalmaznia, és nem lehet eltávolítható. Ezek az adatok nem lehetnek hiányosak, nem törölhetők és nem fedhetők el más nyomatokkal. A címke minőségének magában kell foglalnia a benne szereplő tartalom minőségét is. A betűméretnek 0,9 vagy 1,2 mm-nek kell lennie.

A címkén szerepelnie kell az élelmiszer, jelen esetben a sör nevére vonatkozó információknak. Ki kell emelni, hogy ezt nem lehet például a termék cégnevével helyettesíteni. A címkén szerepelnie kell az összetevők, beleértve az allergéneket is felsoroló listának. Ha saját címke tervezetet készítünk (saját használatra), ilyen információkat nem kell feltüntetni.

Végül, nem szabad megfeledkezni az allergénekről. Lehet, hogy a ital előállításához olyan összetevőket használtak, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki. A gyártó köteles erről információt nyújtani.

Sör címke tervezése

A legfejlettebb sör címke nyomtatási technológiák és költséges folyamatok sem pótolhatják a kreativitás hiányát a címkézés terén. Egy jól megtervezett, az adott márka arculatához illeszkedő, figyelemfelkeltő címke vagy címkesorozat kulcsfontosságú a sörök és egyéb termékek piaci sikeréhez. Vállalatunk készséggel áll rendelkezésre a nyomdai előkészítés és a grafikai tervezés területén, garantálva, hogy minőségű terméket gyártsunk!

Címke gyár és nyomda pantone
Bízzon szakértelmünkben!

Sör címke gyártás 3 lépésben!

01 Etikett címke gyártás 1

Beszéljen szakértőnkkel

Évente több százmillió címkét gyártunk - láttuk és megoldottunk a legnehezebb címkézési problémákat is!
02 Etikett címke gyártás 2

Kérjen ajánlatot

A legkedvezőbb árat kínáljuk és csak azt ígérjük, amit teljesíteni tudunk - teljes átláthatóságot kap!
03 Etikett címke gyártás 3

Szerezze be a megfelelő címkét

Segítünk kiválasztani azt az etikett címkét, amely képviseli márkáját és felkészíti a sikerre!
Alkalmazási területek

Kiknek gyártunk címkéket?

Ügyfeleink a legkülönbözőbb iparágak kis- és nagyvállalkozásait képviselik.
élelmiszer ipari címke
Élelmiszer ipar
kozmetikai címke
Kozmetikum, vegyipari termékek
Gyártás, autóipari címke
Gyártás, autóipar
Elektronikai címke
Elektronikai ipar
Logisztikai címke
Logisztikai címke
Palack, üveg címke
Műanyag palack címke
Gyógyszeripari címke
Gyógyszer ipar
Boros üveg címke
Boros címke
Miért válassz minket

Öntapadó etikett címke gyártás felsősfokon!

Ingyenes tanácsadás

Szakértőink végig segítséget nyújtanak a tervezéstől a gyártásig minden területen!

20+ év
tapasztalat

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amit a Te rendelésed és etikett címkéd gyártásánál is alkalmazunk!

Mennyiségi kedvezmény

Minél nagyobb mennyiségben gyártatsz etikett címkét, mi annál kedvezőbb árat tudunk biztosítani!

Gyors
szállítás

A címkéket átlagosan 5-7 munkanap alatt legyártjuk, hogy minél hamarabb tudd használni!