20+ év tapasztalattal

Műanyag címke

Az öntapadó alapanyagok közül a legmagasabb technológia színvonalat a műanyag címkék képviselik. A prémium minőségű műanyag címkéket a külső tényezőkkel, például szélsőséges hőmérsékletekkel vagy UV-sugárzással, valamint különféle vegyi anyagokkal, így savakkal, zsírokkal és olajokkal szembeni nagy ellenállás jellemzi. Igazi tartós címke kiváló nyomattal, kül- és beltéri alkalmazásra egyaránt. A műanyag címkék alkalmazása elterjedt az elektronikai, autóipari és vegyipari területeken.

Öntapadó műanyag címke gyártását rövid határidővel vállaljuk a kívánt méretben és alapanyagból, nyomatlanul vagy nyomtatva vevőink igényei alapján. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésre a legideálisabb direkt termál címke típusának kiválasztásában és szükség esetén ingyenes anyagmintákkal is segítünk!

Direkt termál címke

Mire jó a műanyag címke?

A műanyag címkék különböző típusú fóliákból készülhetnek (PP, PE, PET, stb.) az adott címkézési feladat elvárásainak megfelelően. Ezeket az öntapadós címkék a külső tényezőkkel szembeni ellenállás jellemzi, de hogy épp mivel szemben az az adott alapanyag és ragasztó specifikációjától függ. A gyártáshoz használt öntapadó műanyag fólia anyagának típusától függően eltérő élettartamúak lesznek a címkék és más és más külső hatásnak fognak ellenállni, élettartamuk bizonyos esetekben pedig akár 12 év is lehet.

A műanyag címkék legnagyobb előnye a kiváló nyomatminőség és az extrém ellenállóság a kültéri hatásoknak. Ebből az alapanyagból tekercses és íves kivitelű öntapadós címkék készítését vállaljuk, melynek nyomtatásához festékszalagat, tinta vagy toner szükséges.

Direkt termál hőpapír címke
Direkt termál címke

A műanyag esetében hogyan készül a nyomat?

A műanyag öntapadó címke nyomtatásához tekercses címkenyomtatóra vagy íves tintasugaras/lézer nyomtatóra van szükség, a címke kivitelétől függően. Bármilyen típusú műanyag fóliából készül a címke, a nyomtatásához festékszalagtinta vagy toner szükséges. A tekercses címkenyomtatók esetén a Resin festékszalagról hő hatására a festékpigment a címke felületére ég, így jön létre a nyomatkép. A lézer nyomtatók esetén is hasonlóan hő hatására keletkezik az informácó a műanyag címkék felületén. 

Műanyag címkéket sokféle méretben, színben és formában lehetséges készíteni, amely lehetővé teszi a jelölendő termék méretének megfelelő matrica kiválasztását.

Polietilén (PE)

Talán a legkedveltebb műanyag címke alapanyag típus, mely szinte minden iparágban megtalálható. A polipropilén címkéket a magas és alacsony hőmérsékletekkel szembeni nagy ellenállás jellemzi, ezért az ilyen típusú címkék mostoha körülmények között is használhatók A műanyag alapanyagok között kedvező árral rendelkezik, nagy rugalmasság jellemzi, ezért ajánljuk akár íves felületek címkézésére is. Ez különösen fontos a szabálytalan alakú vagy érdes felületű termékek esetében. A polipropilén címkék sima felülete kiváló minőségű nyomtatást tesz lehetővé , ami az adott termék olvasható jelölését eredményezi.

Polipropilén (PP)

Kiváló minőség/ár arányuk miatt az ebből az anyagból készült öntapadós címkéket gyakran ott alkalmazzák, ahol nincs szükség tartósabb és egyben drágább poliészter fólia használatára. Ennek az alapanyagnak azonban vannak korlátai a működési hőmérséklet-tartomány tekintetében. A ragasztóval kombinálva azonban tökéletesen működik számos nehéz felületen, például fa termékeken, egyenetlen és érdes fémfelületeken vagy gumiabroncsokon.

Poliészter (PET)

A poliészter címkék rendkívül tartós megoldás, amely akkor működik jól, ha a jelölésnek ellenállónak kell lennie mind a változó időjárási viszonyokkal, mind a különféle vegyi anyagokkal szemben. A PET címkék kiválóan ellenállnak a mechanikai sérüléseknek is, amelyek a velük felszerelt termékek szállítása vagy mindennapi használata során keletkezhetnek. Ugyanakkor mindig kifogástalanul néznek ki.

Műanyag címke ragasztó típusok

A választott ragasztó típusa meghatározó, mivel a címke tartóssága ettől függ. Felhasználás előtt fontos, hogy tisztázódjon a címkék rendeltetése, mert ennek alapján kell kiválasztani a megfelelő öntapadós thermo címkét.

 • normál, permanens
 • erős
 • extrém
 • hűtőházi, fagyasztható
 • visszaszedhető, eltávolítható

címke ragasztók típusa gumibázisú, akril vagy szilikon alapú lehet, melyek más-más tulajdonsággal és céllal rendelkeznek. Bármilyen méretben, formában, kivitelben (tekercses vagy íves) és címkenyomtatással készítünk papír címkéket. Lehetőség van személyre szabásukra is perforálással vagy keresztirányú vagy hosszanti vágással is.

Direkt Thermo címke
Hőérzékeny direkt thermo címke

A műanyag címkéket különféle iparágakban használják

 • élelmiszer ipar
 • elektronikai ipar
 • logisztika, szállítmányozás
 • kereskedelem
 • autóipar

Leggyakrabban címkenyomtatási feladat öntapadó műanyag címkére

 • cég vagy brand logó
 • termék vonalkód
 • termék sorozatszáma
 • gyártási és/vagy lejárati dátumok
 • tájékoztatás a termékek tápanyag-összetevőiről és kalóriatartalmáról
Bízzon szakértelmünkben!

Műanyag öntapadó címke gyártás 3 lépésben!

01 Etikett címke gyártás 1

Beszéljen szakértőnkkel

Évente több százmillió címkét gyártunk - láttuk és megoldottunk a legnehezebb címkézési problémákat is!
02 Etikett címke gyártás 2

Kérjen ajánlatot

A legkedvezőbb árat kínáljuk és csak azt ígérjük, amit teljesíteni tudunk - teljes átláthatóságot kap!
03 Etikett címke gyártás 3

Szerezze be a megfelelő címkét

Segítünk kiválasztani azt az etikett címkét, amely képviseli márkáját és felkészíti a sikerre!
Alkalmazási területek

Kiknek gyártunk címkéket?

Ügyfeleink a legkülönbözőbb iparágak kis- és nagyvállalkozásait képviselik.
élelmiszer ipari címke
Élelmiszer ipar
kozmetikai címke
Kozmetikum, vegyipari termékek
Gyártás, autóipari címke
Gyártás, autóipar
Elektronikai címke
Elektronikai ipar
Logisztikai címke
Logisztikai címke
Palack, üveg címke
Műanyag palack címke
Gyógyszeripari címke
Gyógyszer ipar
Boros üveg címke
Boros címke
Miért válassz minket

Öntapadó etikett címke gyártás felsősfokon!

Ingyenes tanácsadás

Szakértőink végig segítséget nyújtanak a tervezéstől a gyártásig minden területen!

20+ év
tapasztalat

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amit a Te rendelésed és etikett címkéd gyártásánál is alkalmazunk!

Mennyiségi kedvezmény

Minél nagyobb mennyiségben gyártatsz etikett címkét, mi annál kedvezőbb árat tudunk biztosítani!

Gyors
szállítás

A címkéket átlagosan 5-7 munkanap alatt legyártjuk, hogy minél hamarabb tudd használni!