Íves etikett címke

Címke gyártás

Az íves öntapadós etikett címkék alkalmazása szintén népszerű az áruk jelölésére és a termékek azonosítására. Az íveken (jellezmőzen A4, aza 210×297 mm) kiszerelt öntapadó etikett címkéket általában azon ügyfeleink használják, akik kisebb mennyiségben címkéznek, illetve nem rendelkeznek/használnak speciális tekercses címkenyomtatót, vagy címke felrakó készülékekt a címkézési folyamat során.
Az íves öntapadó etikett címkék előnye elsősorban az alkalmazásuk egyszerűségében rejlik, hiszen az alapanyagtól függően ezek használhatóak bármilyen általános tintasugaras vagy lézer irodai nyomtatóval. Azonban nem csak nyomatlan kivitelben gyártunk íves öntapadó etikett címkéket, hanem igény esetén tónus vagy komplett grafikai anyaggal megnyomtatva is.
Címke gyártó nyomdánk 20+ év tapasztalattal tud segítséget nyújtani a legkülönlegesebb íves etikett címke gyártásában is. Az íves öntapadó etikett címkék széles körben kerülnek felhasználása, úgy mint a kereskedelemben, a logisztikában, egészségügyben és a gyártásban.

Íves etikett címke gyártás, készítés

Íves etikett címke gyártó nyomda választásnál a döntő tényezők közé tartozik a kiváló minőségű öntapadó etikett címkék folyamatos biztosítása, a megbízható és pontos szállítási idő tartása, a szükséges alapanyagok állandóan rendelkezés állása, valamint a kedvező árazás.

Az A4 íves etikett címke használata különösen azok számára előnyös, akiknek nem gazdaságos a tekercses címkenyomtató beszerzése, viszont alkalmanként szükségük van nyomtatott címkére. A fénymásolókban, valamint tintasugaras és lézer nyomtatókban egyaránt alkalmazható (alapanyagtól függ!) íves etikett címkek széles körben használhatók különböző célra. Ez lehet általános címkézés, különleges felhasználások (például kábeljelölés, biztonsági zár, hűtőház, stb.), vagy akár szélsőséges ipari és vegyi környezetben történő alkalmazás.

A kereskedelmi, irodai és ipari környezetben elterjedt tintasugaras és lézer nyomtatók gyorsasága és remek nyomtatási minősége miatt, egyre többen döntenek az íves címkenyomtatás mellett.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj személyre szabott ajánlatot íves öntapadó etikett címkék gyártására!

Flexo etikett címke gyártás

Íves etikett címke alapanyag beszállítóink

Mi az íves öntapadós etikett címke?

Az öntapadós etikett címke egy réteges felépítésű anyag, mely magában foglalja a felhasználói (felső) réteget – vagyis a nyomtatott alapanyagot, továbbá egy ragasztóréteget (normál, visszaszedhető, extrém, stb.), valamint egy szilikonos bevonattal ellátott papír anyagot, ami maga a címke hordozója.

Az öntapadó etikett címkék olyan termékek, amelyeket minden nap és mindenhol használnak – otthonokban, iskolákban, munkahelyeken, gyárakban és az ipar számos területén.

flexo inkjet ofszet címke nyomtatás
UV InkJet etikett címke gyártás

Expressz íves etikett címke gyártás

Rövid határidővel (átlag 5-7 munkanap) tudjuk megrendelőink igényeit kielégíteni, magas minőségi elvárásoknak megfelelő íves etikett címkéket gyártunk és szállítunk.Többféle nyomdaipari technológiát alkalmazunk a kiváló minőség és költség optimalizáció jegyében.

A4 íves öntapadó címkét gyártunk flexo-, UV InkJet és ofszet gépeken. Nyomdánk gépparkjának köszönhetően a címkézéssel kapcsolatos minden igény nagy tapasztalattal tudjuk kielégíteni. Prémium minőségben és a legköltséghatékonyabb módon tudjuk a nyomtatott és nyomatlan öntapadó etikett címkéket gyártani.

Standard nyomatlan íves etikett címke

Az öntapadós etikett címke egyik legnépszerűbb felhasználása, amikor a címkéket nyomatlanul gyártjuk ügyfeleinknek, akik a felhasználás során tintasugaras vagy lézer nyomtatóval megnyomtatják.

A standard íves etikett címke kínálatunkban közel 70 féle méretű öntapadó címkéből tud válogatni, melyet kisebb rendelési mennyiség esetén értékesítő partnereinknél is elérhet! Ezeket a méretű címkéket jellemzően papír alapanyagból gyártjuk, de igény esetén műanyag alapanyagból is tudjuk készíteni. A csomagolási egység jellemzően 100 vagy 1000 ív, de ettől eltérő kiszerelésben is tudunk etikett címkét gyártani.

Standard íves etikett címke kínálat
íves etikett címke nyomtatás

Íves etikett címkenyomtatás

Az íves kiszerelésű öntapadó etikett címkék esetén is rendszeres igény, hogy a gyártás során már a címkenyomtatát is végezzük el. A címkenyomtatási folyamat során íves öntapadó etikett címkéket papír vagy műanyag alapanyagól készítjük, melyet tónus vagy színes nyomással tudjuk ellátni.

Az íves etikett címkenyomtatás során a rendelési mennyiségtől függően a gyártást flexo-, UV InkJet vagy ofszet gépeken végezzük – amelyik a legköltséghatékonyabb megoldást biztosítja.

Négyzet, kör vagy bármilyen formájú címke

Az öntapadó etikett címkéket (másnéven matrica) igényed szerint tetszőleges formában gyártjuk, az általad kért íves kivitelben. Igény esetén a címkenyomtatási folyamatot is elvégezzük, így neked már csak a termékeid cíkmézésével kell foglalkoznod.

stanc formák
Flexo címkegyártó gép

Digitális etikett címkenyomtatás

A Flexo, InkJet és Ofszet nyomtatási technikánknak köszönhetően nagy felbontásban, prémium minőségben nyomtatjuk az etikett címkéket, ahol a színek telítettek és a a legapróbb részletek is tökéletesen láthatóak. Ennek köszönhetően a legkisebb betűtípus is olvasható marad a nyomtatott etikett címkéken és több tartalom fér el az adott felületen.

Íves etikett címke gyártási szakaszok

Az etikett címke gyártás folyamata három szakaszra oszlik: címketervezés, címkenyomtatás és kiszerelés (stancolás és ívere vágás). Ezeknek a szakaszoknak nemcsak a technikai, hanem mindenekelőtt a megrendelő által támasztott minőségi követelményeknek kell megfelelniük. 

Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza a megfelelő gyártás technikai eljárást a címkenyomtatásához és kiszereléshez? Mindenekelőtt fontos információkat szerezni a címke céljáról, felhasználási körülményeiről és a címkézési folyamatról

 • 01

  Címketervezés

  Címketervezés, azaz a nyomdai előkészítés olyan szakasz, amely különös figyelmet igényel.
  A címke céljától függően különböző irányelveket kell meghatároznunk a címke gyártása során. Függetlenül attól, hogy a címkét melyik iparágnak szánták, minden matricának olvashatónak kell lennie és egyre gyakrabban a személyre szabottság is követelmény már. Néhány címkének, például az élelmiszer- vagy kozmetikai iparban vizuálisan is vonzónak kell lenniük. Céljuk, hogy felkeltsék a vásárló figyelmét és befolyásolják vásárlási döntését. A logisztikában vagy az autóiparban viszont ez a szempont háttérbe szorul, ott a címke élettartama, személyre szabhatósága a fontosabb szempont.
 • 02

  Címkenyomtatás

  A címkenyomtatás technológiája az alapanyagtól és a címke gyártási volumentől függ. Minden címke gyártási technológiának más más tulajdonságai vannak, megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket érdemes előre megismerni. Nyomdán egyszínű ipari, digitális inkjet és flexo technológiával is gyárt címkét - így biztosan tudunk költséghatékony megolást biztosítani ügyfeleinknek.
 • 03

  Címke stancolás, kiszerelés

  A címkék stancolása és kiszerelése azaz ívre vágása a végső gyártási folyamat, amikor is feltesszük a bizonyos pontot az i betűre. Ebben a szakaszban a címke alapanyagból stancolási eljárással kivágjuk a megfelelő méretű/formájú etikett címkét, eltávolítjuk a hálót és a igény szerinti ívekre (áltaában A4) vágjuk.
Bízzon szakértelmünkben!

Egyedi íves etikett címke gyártás 3 lépésben!

01 Etikett címke gyártás 1

Beszéljen szakértőnkkel

Évente több százmillió címkét gyártunk - láttuk és megoldottunk a legnehezebb címkézési problémákat is!
02 Etikett címke gyártás 2

Kérjen ajánlatot

A legkedvezőbb árat kínáljuk és csak azt ígérjük, amit teljesíteni tudunk - teljes átláthatóságot kap!
03 Etikett címke gyártás 3

Szerezze be a megfelelő címkét

Segítünk kiválasztani azt az etikett címkét, amely képviseli márkáját és felkészíti a sikerre!
Segíthetünk?

Gyakori kérdések

Igyekszünk rugalmasan kezelni partnereink igényeit, de átalánosságban elmondható, hogy 5-7 munkanap alatt elkészül a megrendelt címke. Speciális igények esetén ez az idő valamivel hosszabb is lehet, a szükséges előkészületek miatt.

 

Több ezer kivágó szerszám közül válogathatsz, azonban, ha olyan speciális igényed van, melyhez még nem rendelkezünk kivágó stancával, akkor természetesen ezt is elő tudjuk állítani. A leggyakoribb a fekvő vagy álló téglalap formájú cimke használata, de rendelkezünk kör, ellipszis és egyedi formájú kivágó szerszámokkal is. Sőt lézer stancos technolgóiánknak köszönhetően kis példányszámú címke gyártás esetén kivágó szerszám nélkül is elkészülhet bármilyen alakú öntapadós etikett címke.

 

Az A4-es méretű íves etikett címkékhez használt standard ragasztó általában kielégíti a vevők igényeit – a címke használhatósági hőmérséklete 0°C és 80°C közötti, míg a felhelyezés minimális hőmérséklete 0°C. Széles alapanyag kínálatunknak köszönhetően azonban megtalálhatóak speciális ragasztókkal ellátott öntapadó alapanyagok is, mint például eltávolítható, extrém körülményekre tervezett, vagy biztonsági ragasztóval felszerelt változatok - így ezekből is tudunk íves kivitelű öntapadó etikett címkét készíteni.

Az A4-es méretű íves öntapadó etikett címkék előállítása a tekercses változatokhoz hasonlóan zajlik, ahol a nagy tekercsekből (más néven jumbo tekercsekből) először címkenyomtatás, stancolás, majd ívre vágás történik. Az alapanyagok és ragasztóanyagok fejlesztése lehetővé teszi, hogy ezzel a módszerrel szinte minden felhasználási területre alkalmas címkéket állítsunk elő. A piacvezető címke alapanyag gyártók termékkínálatában szinte minden felületre tudunk megfelelően talapdó íves etikett címkét gyártani.

Általános szabály, hogy a több olcsóbb! Ha egy éven belül 120.000 címkét szeretnél felhasználni, jobb, ha egyszerre vagy max. két részletben rendeled meg, mint havi bontásban. A matek nagyon egyszerű! Minden gyártásnál a gépet be kell állítani, esetleg átmosni és már a beállás során komoly költségek keletkeznek. Nem mindegy, hogy ezt a költséget 10.000 vagy 100.000 címkére bontjuk le.

A stancoló gépeink nagyfokú rugalmasságot biztosítanak számunkra, hogy szinte bármilyen alakú címkéket készítsünk, amire szüksége lehet. Az évek során élvezettel dolgoztunk olyan ügyfelekkel, akiknek nagyon szokatlan alakigényük volt. Mindig öröm, amikor meg tudunk lepni és megörvendeztetni valakit azzal, hogy éppen azt nyújtjuk, amit ő elképzelt! Mint a legtöbb dolognál, az alakzatoknál is vannak gyakorlati megfontolások. Minél bonyolultabb a design, annál nehezebb a kész címkéket kezelni és felhelyezni. A szokatlan formaötlet megvalósításához szükséges speciális szerszámok készítési költségének gyakorlati megfontolása is. Ha a címkék elkészíthetők valamilyen már meglévő eszközzel, az általában segít a költségek ellenőrzésében.

A címkékek felhasználási célszerű az általunk küldött csomagolásban tárolni. Továbbá a címkéket védeni kell a statikus hőhatásoktól (tartós 40 °C fok feletti vagy -10 °C alatti hőmérséklettől), az erős napfénytől és az ütődésektől.

20+ éve gyártunk már nyomatlan és nyomtatott öntapadó etikett címkéket, így tapasztalatból tudjuk mik a leggyakoribb kérdések amik foglalkoztatnak. Ha valamire mégsem kapnál választ, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Gyakori kérdések címkével kapcsolatban