Öntapadó címke készítés

Címke gyártás

Az öntapadós etikett címkék alkalmazása jelenleg a legnépszerűbb eszköze az áruk jelölésének és a termékek azonosításának. Az öntapadó címkék előnye elsősorban az alkalmazás egyszerűségében és szinte mindenféle felülethez való kompatibilitásban rejlik. Címke készítő nyomdánk 20+ év tapasztalattal tud segítséget nyújtani a legkülönlegesebb címke gyártásban is. Az öntapadó címkék széles körben kerülnek felhasználása, úgy mint a kereskedelemben, a logisztikában, egészségügyben és a gyártásban.

Tekercses címke készítés

Tekercses címke gyártó nyomda választásnál a döntő tényezők közé tartozik a kiváló minőségű öntapadó címkék folyamatos biztosítása, a megbízható és pontos szállítási idő tartása, a szükséges alapanyagok állandóan rendelkezés állása, valamint a kedvező árazás.

Amikor a vásárlók a bolti polcok előtt állva próbálják kiválasztani a különböző termékek közül a számukra legmegfelelőbbet egy adott termékcsoportból, a címkék alapvető útmutatást nyújtanak a döntési folyamatban. Ezek a címkék tartalmazzák az összes szükséges márkára jellemző grafikai elemet, valamint a törvény által előírt információt. Legyen szó kozmetikumokról vagy élelmiszerekről, az öntapadó címkék fontos információkkal szolgálnak az összetevőket illetően.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj személyre szabott ajánlatot tekercses öntapadó címkék készítésre!

Flexo etikett címke gyártás
Standard íves etikett címke kínálat

Íves etikett címke készítés

Az íves öntapadós címkék alkalmazása szintén népszerű az áruk jelölésére és a termékek azonosítására. Az íveken (jellezmőzen A4, azaz 210×297 mm) kiszerelt öntapadó címkéket általában azon ügyfeleink használják, akik kisebb mennyiségben címkéznek, illetve nem gazdaságos speciális tekercses címkenyomtatót, vagy címke felrakó készülékeket alkalmazni a címkézési folyamat során. A fénymásolókban, valamint tintasugaras és lézer nyomtatókban egyaránt alkalmazható (alapanyagtól függ!) íves etikettek széles körben használhatók különböző célra. Ez lehet általános címkézés, különleges felhasználások (például kábeljelölés, biztonsági zár, hűtőház, stb.), vagy akár szélsőséges ipari és vegyi környezetben történő alkalmazás.

Az íves öntapadó címkék előnye elsősorban az alkalmazásuk egyszerűségében rejlik, hiszen az alapanyagtól függően ezek használhatóak bármilyen általános tintasugaras vagy lézer irodai nyomtatóval. Azonban nem csak nyomatlan kivitelben gyártunk íves öntapadó címkéket, hanem igény esetén tónus vagy komplett grafikai anyaggal megnyomtatva is.

A kereskedelmi, irodai és ipari környezetben elterjedt tintasugaras és lézer nyomtatók gyorsasága és remek nyomtatási minősége miatt, egyre többen döntenek az íves címkenyomtatás mellett.

Keress minket elérhetőségeinken és kérj személyre szabott ajánlatot íves etikett címkék készítésre!

Címke készítéshez használat alapanyagok

Mi az öntapadós címke?

Az öntapadós etikett címke egy réteges felépítésű anyag, mely magában foglalja a felhasználói (felső) réteget – vagyis a nyomtatott alapanyagot, továbbá egy ragasztóréteget (normál, visszaszedhető, extrém, stb.), valamint egy szilikonos bevonattal ellátott papír anyagot, ami maga a címke hordozója.

Üres nyomatlan és nyomtatott címke készítés

A legtöbb ügyfelünk címkenyomtatókat, vagy automatizált, illetve féautomata címke felrakó gépeket használ. Ezen készülékek technikai előírásai határozzák meg, hogy milyen kiszerelésű tekercses öntapadó etikett címke a megfelelő.

Széles körű alkalmazáshoz kínálunk öntapadós címkéket, melyeket akár 7 különböző színben is nyomtathatunk. Az öntapadó címkék készítése és nyomtatás digitális (InkJet), UV Flexo vagy vizes bázisú Flexo technológiát használva történik. Az öntapadós etikett címkék gyártása különféle alapanyagoból – papír, műanyag, direkt termál, stb. – és ragasztóval készülhet.

Címke készítési folyamatainak köszönhetően az öntapadós címkéket tekercses vagy íves kivitelben készítjük és szállítjuk. Ezeket az etikett címkéket csévére tekercseljük (belső magátmérő lehet 25, 40 vagy 76 mm) vagy ívekre vágjuk, de a leporellós hajtogatás is megoldható.

Prémium címke készítés

Egy gyenge vagy silány minőségű tekercses címke – pl.: hibás kivágás, stb. –  gyakori leállásokat okozhat a gyártósoron, ami idő- és pénzveszteséget jelent vállalkozása számára. Az ilyen címkék könnyen felgyűrődhetnek, a rájuk nyomtatott szöveg idővel megfakulhat vagy olvashatatlanná válhat, ez pedig az alkalmazott anyagok és nyomtatási technikák nem megfelelőségére vezethető vissza.

A prémium minőségű címke készítés során a teljes gyártási folyamatot ellenőrizzük, így a címke gyártás egyenleses és folyamatosan kiváló minőségben törtétnik. A professzionális címkék jobban értékesíthetővé teszik a termékeket, és használatuk szélsőséges körülményei között (nedvesség, magas vagy alacsony hőmérséklet stb.) is olvasható és tetszetős marad.

flexo inkjet ofszet címke nyomtatás
Flexo címkegyártó gép

Expressz címke készítés

Megrendelőink igényeit kielégítve rövid határidővel (átlag 5-7 munkanap), magas minőségi igényeknek megfelelő címkéket gyártunk és szállítunk.Többféle nyomdaipari technológiát alkalmazunk a kiváló minőség és költség optimalizáció jegyében.

Tekercses, leporellós vagy íves kivitelű öntapadó címkét készítünk flexo-, UV InkJet és ofszet gépeken. Nyomdánk gépparkjának köszönhetően a címkézéssel kapcsolatos minden igény nagy tapasztalattal tudjuk kielégíteni. Prémium minőségben és a legköltséghatékonyabb módon tudjuk a nyomtatott és nyomatlan öntapadó etikett címkéket készíteni.

Négyzet, kör, ovális címke készítés?

Címke készítési technológiánknak köszönhetően az öntapadó etikett címkéket (másnéven matrica) igényed szerint tetszőleges formában készítjük, az általad kért kivitelben. Igény esetén a címkenyomtatási folyamatot is elvégezzük, így neked már csak a termékeid cíkmézésével kell foglalkoznod.

stanc formák

Professzionális öntapadó címke készítés 20+ év tapasztalattal

Több mint 20 éves tapasztalatunkkal a nyomdaiparban, kizárólag prémium minőségű címkéket gyártunk.

Címke készítési technológiáink között kínálunk továbbá számos felületnemesítési lehetőséget, úgymint UV-lakkozás, matt lakkozás, fényes vagy matt fóliával történő laminálás, különböző színű és mintázatú fóliával prégelés, valamint dombornyomás. A címkék gyártásához egyedülálló méretű öntapadó alapanyag készlettel rendelkezünik a leggyakrabban használt  címkéket, lehetővé téve a gyorsan címke gyártást és rövid szállítási határidőt.

etikett címke gyártás nyomda

Címke készítési szakaszok

A címke készítés folyamata három szakaszra oszlik: címketervezés, címkenyomtatás és kiszerelés (stancolás és tekercselés). Ezeknek a szakaszoknak nemcsak a technikai, hanem mindenekelőtt a megrendelő által támasztott minőségi követelményeknek kell megfelelniük. 

Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza a megfelelő gyártás technikai eljárást a címkenyomtatásához és kiszereléshez? Mindenekelőtt fontos információkat szerezni a címke céljáról, felhasználási körülményeiről és a címkézési folyamatról

 • 01

  Címketervezés

  Címketervezés, azaz a nyomdai előkészítés olyan szakasz, amely különös figyelmet igényel.
  A címke céljától függően különböző irányelveket kell meghatároznunk a címke gyártása során. Függetlenül attól, hogy a címkét melyik iparágnak szánták, minden matricának olvashatónak kell lennie és egyre gyakrabban a személyre szabottság is követelmény már. Néhány címkének, például az élelmiszer- vagy kozmetikai iparban vizuálisan is vonzónak kell lenniük. Céljuk, hogy felkeltsék a vásárló figyelmét és befolyásolják vásárlási döntését. A logisztikában vagy az autóiparban viszont ez a szempont háttérbe szorul, ott a címke élettartama, személyre szabhatósága a fontosabb szempont.
 • 02

  Címkenyomtatás

  A címkenyomtatás technológiája az alapanyagtól és a címke gyártási volumentől függ. Minden címke gyártási technológiának más más tulajdonságai vannak, megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket érdemes előre megismerni. Nyomdán egyszínű ipari, digitális inkjet és flexo technológiával is gyárt címkét - így biztosan tudunk költséghatékony megolást biztosítani ügyfeleinknek.
 • 03

  Címke stancolás, kiszerelés

  A címkék stancolása és kiszerelése a végső gyártási folyamat, amikor is feltesszük a bizonyos pontot az i betűre. Ebben a szakaszban a címke alapanyagból stancolási eljárással kivágjuk a megfelelő méretű/formájú etikett címkét, eltávolítjuk a hálót és a csévére igény szerint feltekercseljük a címkéket.

A címke készítéshez használt leggyakoribb öntapadó alapanyagok

 • Direkt termál ECO papír: védőréteg nélküli hőérzékenypapír, gyorsan fogó termékekhez (zöldség-, mérleg-, logisztikai címkékk esetén)
 • Direkt termál TOP papír: lakkozott védőréteggel bevont hőérzékeny papír a nedvesség és zsír elleni védelem érdekében (pl. élelmiszer-, hűtőházi címkék esetén)
 • Matt papír: a legelterjedtebb alapanyag, melyet vonalkód és egy színű termékcímkékhez használunk
 • Félfényes vagy fényes papír: bevonattal ellátva etikett címke, mely prémium fényes hatást biztosít termékek (pl.: élelmiszer-, boros címkék esetén) 
 • Polipropilén (PP) vagy polietilén (PE) fóliák: ellenállnak a nedvességnek, tartós címkézést tesznek lehetővé (pl.: kozmetikai-, savanyúság címkék esetén)
 • PET fóliák: magasabb hőmérsékleteknek is ellenállnak (pl. ipari címkék esetén)

Tudj meg többet az öntapadó címke alapanyagokról és a hozzá kapcsolódó ragasztókról! Kattints a linkre!

Bízzon szakértelmünkben!

Egyedi címke készítés 3 lépésben!

01 Etikett címke gyártás 1

Beszéljen szakértőnkkel

Évente több százmillió címkét gyártunk - láttuk és megoldottunk a legnehezebb címkézési problémákat is!
02 Etikett címke gyártás 2

Kérjen ajánlatot

A legkedvezőbb árat kínáljuk és csak azt ígérjük, amit teljesíteni tudunk - teljes átláthatóságot kap!
03 Etikett címke gyártás 3

Szerezze be a megfelelő címkét

Segítünk kiválasztani azt az etikett címkét, amely képviseli márkáját és felkészíti a sikerre!