Tekercses etikett címke

Etikett címke mérete

A tekercses etikett címke méretének megválasztása során számos tényezőt kell mérlegelni. Először is, fontos figyelembe venni az elérhető terület nagyságát, ahol az etikett címkét elhelyezni kívánjuk, valamint azt, hogy mennyi információt szeretnénk a címkére nyomtatni. Továbbá, az adott nyomtató kompatibilitását is szem előtt kell tartani, tekintettel a használható címke szélességekre. Például egy Zebra GC420 típusú nyomtató esetében a címkék szélessége 25,4 mm és 104 mm között változhat. Ha a rendeléskor bizonytalanok vagyunk ezen specifikációkkal kapcsolatban, szakértőink készen állnak a segítségnyújtásra, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb méretet.

Tekercses etikett címke kép 1

Rengeteg különböző szerszám áll rendelkezésre a választáshoz, és amennyiben a standard méretek vagy formák nem felelnek meg az igényeknek, lehetőség nyílik egyedi kivágóformák gyártására is, hogy az etikett címke tökéletesen illeszkedjen a termékhez.

A megfelelő méret kiválasztásánál elengedhetetlen a különböző méretek és távolságok pontos ismerete. A standard méretek és távolságok a címke szélességét (W), magasságát (H), valamint a címkék közötti hézagot (GAP, S jelöléssel) foglalják magukban. Az ajánlatokban általában ezeket a méreteket adjuk meg, ahol az első szám a szélességet, a második pedig a magasságot jelöli. A tekercsek leszállításakor ezek a méretek úgy vannak beállítva, hogy a nyomtatók számára a pozicionálás során könnyen értelmezhetőek legyenek, az X érték pedig a tekercs teljes szélességét jelzi.

A tekercs kivitele lehet 1, 2, 3 (lásd: 2/a, b, c rajzok) vagy még több pályaszámú. Az optimális pályaszámot a nyomtatott tekercsek felhasználási módja és a címkenyomtató vagy címkefelrakó eszközök specifikációja határozza meg.

Etikett címke kiszerelése

A tekercses címkenyomtatók és címkefelrakók különböző típusai eltérő méretű tekercsekes etikett címkét igényelnek, amelyek az eszközök belső és külső átmérőjének megfelelően variálódnak. Az adott eszköz specifikációja döntik el, hogy milyen nagyságú tekercses etikett címkét lehet az adott készülékbe helyezni, ahol a tekercsek belső (I jelöléssel) és a legnagyobb lehetséges külső átmérője (O jelöléssel) alapvető szempontok.

Ha a rendelés során bizonytalan lennék a tekercses etikett címke méreteivel, kiszerelésével kapcsolatban, értékesítő kollégáink az eszköz pontos ismeretében segítséget nyújthatunk a megfelelő tekercsek kiválasztásában. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tekercses etikett címke kép 2

Az etikett címke formája

Az öntapadó etikett címkék esetén általában fekvő vagy álló téglalap a partnereink igénye, de bizonyos felhasználás esetén (pl. kechup flakon, stb.) speciális formájú címkére van szükség. Síkágyas, rotoflex és lézer stancolási technikánknak köszönhetően bármilyen formájú címkék gyártását tudjuk vállalni, amire csak szükséged van.

etikett címke forma

A címke tekercselési iránya

Ha nem nyomatlan üres etikett címke gyártás az igény, hanem szükség van valamilyen előnyomásra, vagy full color nyomtatásra, abban az esetben kiemelten fontos a tekercselési irány. A tekercsen elhelyezkedő címkék esetén egy címkefelrakó gépnél, vagy épp a megszemélyesítés nyomtatásánál egyáltalán nem mindegy, hogy helyezkedik el a nyomat és milyen módon lehet felhasználni a tekercses etikett címkét. Az alábbi képen az A betű iránya az előnyomott grafika irányát mutatja, ami alapján történik a tekercses címkék gyártása.

Tekercselési irány a terkercses címkék esetén

Kérdésed van? Írj nekünk!

Címünk

2500 Esztergom
III. Béla király utca 2.

Ügyfélszolgálat

+36 33 631 240

E-mail

hello@cimke-gyarto.hu