20+ év tapasztalattal

Boros címke gyártás

A boros üveg címke gyártás, nyomtatás egy igazán összetett és komplex folyamat. Ugyanis a boros címke nem csak egy marketingüzenet hordozója. A vonzó megjelenésnek kéz a kézben kell járnia azokkal a szükséges információkkal, amiket a fogyasztóknak át kell adni.

Boros címke gyártásban nincssen számunkra lehetetlen, akár kisebb pincészetről, akár nagy vállalatról van szó, minden igényt ki tudunk elégíteni.

Boros üveg címke
boros üveg címke minta 1

A boros üveg címke jelentősége a borászati iparban

A borrajongók jól tudják, hogy ez a nemes ital elsősorban magas ízvilági standardoknak kell megfeleljen, azonban kevesen vesszük észre azt a palackot, amely semmiben sem különbözik a többi terméktől. A boros címkék hatalmas jelentőséggel bírnak a borászatban – segítségükkel többet megtudhatunk a bor évjáratáról, gyártójáról, szőlőfajtájáról és származási országáról. Mindegyik ezek közül az aspektusok közül befolyásolja a tudatos vásárlási döntéseket, ezért egy egyedi és olvasható boroscímke figyelmet kell vonzania és szükséges információkat kell tartalmaznia.

A boroscímkék típusai

A boros címke megfelelő típusának kiválasztása függ a borászat nagyságától és az ital típusától. A vállalkozások általában a digitálisan nyomtatott boros címkéket részesítik előnyben, amelyeket automatikusan ragasztanak az üvegekre. Egyes gyártók fémes díszítések hatását alkalmazzák, amelyet digitális nyomtatással vagy hideg bélyegzési módszerrel lehet elérni – az ízléses nemesítések tökéletesen kiemelik az ital luxus jellegét. A kis borászatok tulajdonosai gyakran saját készítésű, személyre szabott boroscímkéket választanak – a saját tervezésű grafikával ellátott házi bor kiváló ajándékötlet egy szeretett személy számára.

A boros címkék méretei és formái

Milyennek kell lennie egy jó boros címkének? A legtöbb borászat a téglalap alakú matricát választja – ez a forma a legjobban harmonizál a palack alakjával. A klasszikus jelölés kiválasztásával biztosak lehetünk abban, hogy a boros címke véletlenül sem válik le és ellenáll a nedvességnek vagy az alacsony hőmérsékletnek. Érdemes megjegyezni, hogy az eltérő formájú boros címkékkel való palackozás több ügyfél figyelmét vonzhatja meg.

Boros címke nemesítési eljárások

boros üveg címke minta 2

Így adj prémium hatást a boros címkének

Prégelés

Talán a legkedveltebb boros üveg címke technolgóiai megoldás, mely igazán látványossá és prémiummá teszi a palackot

Dombornyomás

A dombornyomás alkalmazásával különlegessé tehető a boros üveg palack címkéje

 

Mélynyomás

A mélynyomás technológiájával igazán különleges hatás érhető el a boros üvegek címkéjén

UV lakkozás

Az UV lakkozás egy feltűnő és fényes felületet hoz létra a boros üveg címkén, mely tapintásra is kellemes

 

Fóliázás

A fóliázás alkalmazása a boros címkéken valamelyest hasonlít a prégeléshez, de kevezőbb árú nyomdatechnológiai megoldás.

 

Mit kell tartalmaznia a boros üveg címkének?

A borászok gyakran döntenek saját címketervezés használata mellett. Ez nagyszerű ötlet, azonban az egyedi tervezésnek vonzónak kell lennie – vonzerejét például a következők fokozhatják:

 • grafikák
 • figyelemfelkeltő szlogenek
 • színek
 • díszítőelemek

Nem csak az érdekes grafikai megjelenés fontos – a gyártóknak gondoskodniuk kell a legfontosabb paraméterek megadásáról is, mint például a bor neve és típusa, alkoholtartalom, vagy a származási ország.

A gyártók további információkat is elhelyezhetnek például a címke hátoldalán – egy ilyen megoldással értékes tudást közvetítenek vásárlóiknak, miközben termékük továbbra is vonzó marad és nem tántorít el olvashatatlan szövegblokkokkal. A címke hátoldalán érdemes nyomtatni az érlelési potenciálra vonatkozó információt, amit sokan a bor lejárati dátumának tekintenek.

A boros címkék nyomtatásában használt technikák

A digitális UV InkJet címkenyomtatással készült palackcímkék esztétikusak és tartósak és a vásárlók gyakran döntenek e módszer mellett. Lehetővé teszi a személyre szabott matrica létrehozását és az egyedi tervezés kiváló módja a saját bor promóciójának. Nagyobb példányszám esetén érdemes megfontolni az flexo nyomtatással készült boros címkék megrendelését. Ez a megoldás nagy és közepes méretű vállalatok számára készült, amelyek széles körben foglalkoznak borok gyártásával.

Követelmények és szabályozások a boros címkékkel

A palackozott italok gyártóinak figyelmet kell fordítaniuk a forgalomba hozatalra szánt boros címkék megjelenését szabályozó előírásokra. Ezeknek a szabályozásoknak megfelelően a boros üvegen lévő címkének tartalmaznia kell az információkat a következőkről:

 • alkoholtartalom
 • bor kategóriája
 • származási ország/régió
 • importőr
 • palackozó szervezet
 • cukor- és allergéntartalom
 • energiatartalom
 • nettó mennyiségi információ
 • a bor tételének azonosító száma

Sok vállalkozó a bor címkézése során további információkat is nyomtat, mint például az évjárat, a szőlőfajták nevei vagy a gyártási módszerek. Fontos megjegyezni, hogy a házi készítésű borok címkéinek nem kell megfelelniük a fent említett irányelveknek, mivel ilyen termék nem kerül kereskedelmi forgalomba.

Kihívások a borászati ágazatban a címkézéssel kapcsolatban

A borászok gyakran törik a fejüket azon, hogyan egyeztessék össze a palackon rendelkezésre álló kis területet a vonzó grafikai megjelenéssel és a felületre helyezendő hatalmas információmennyiséggel. A boros címkék választéka nagyon széles, de nehéz olyan sablont találni, amely kielégíti a speciális igényeket és kiemeli az italunkat a többi termék közül.

Boros üveg címke tervezése

A legfejlettebb boros címke nyomtatási technológiák és költséges folyamatok sem pótolhatják a kreativitás hiányát a címkézés terén. Egy jól megtervezett, az adott márka arculatához illeszkedő, figyelemfelkeltő címke vagy címkesorozat kulcsfontosságú a borok és egyéb termékek piaci sikeréhez. Vállalatunk készséggel áll rendelkezésre a nyomdai előkészítés és a grafikai tervezés területén, garantálva, hogy minőségű terméket gyártsunk!

Címke gyár és nyomda pantone
Bízzon szakértelmünkben!

Boros címke gyártás 3 lépésben!

01 Etikett címke gyártás 1

Beszéljen szakértőnkkel

Évente több százmillió címkét gyártunk - láttuk és megoldottunk a legnehezebb címkézési problémákat is!
02 Etikett címke gyártás 2

Kérjen ajánlatot

A legkedvezőbb árat kínáljuk és csak azt ígérjük, amit teljesíteni tudunk - teljes átláthatóságot kap!
03 Etikett címke gyártás 3

Szerezze be a megfelelő címkét

Segítünk kiválasztani azt az etikett címkét, amely képviseli márkáját és felkészíti a sikerre!
Alkalmazási területek

Kiknek gyártunk címkéket?

Ügyfeleink a legkülönbözőbb iparágak kis- és nagyvállalkozásait képviselik.
élelmiszer ipari címke
Élelmiszer ipar
kozmetikai címke
Kozmetikum, vegyipari termékek
Gyártás, autóipari címke
Gyártás, autóipar
Elektronikai címke
Elektronikai ipar
Logisztikai címke
Logisztikai címke
Palack, üveg címke
Műanyag palack címke
Gyógyszeripari címke
Gyógyszer ipar
Boros üveg címke
Boros címke
Miért válassz minket

Öntapadó etikett címke gyártás felsősfokon!

Ingyenes tanácsadás

Szakértőink végig segítséget nyújtanak a tervezéstől a gyártásig minden területen!

20+ év
tapasztalat

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amit a Te rendelésed és etikett címkéd gyártásánál is alkalmazunk!

Mennyiségi kedvezmény

Minél nagyobb mennyiségben gyártatsz etikett címkét, mi annál kedvezőbb árat tudunk biztosítani!

Gyors
szállítás

A címkéket átlagosan 5-7 munkanap alatt legyártjuk, hogy minél hamarabb tudd használni!