20+ év tapasztalattal

Direkt termál címke

A direkt termál öntapadós címke egy gazdaságos és sokoldalú címkézési opció, amely széles körben elterjedt a különböző méretű és profilú vállalkozások körében az ipar minden ágazatában. Nyugodtan állítható, hogy az öntapadós direkt termál címkék minőségi termékjelölési megoldást nyújtanak kedvező árfekvésben.

Öntapadó direkt termál címke gyártását rövid határidővel vállaljuk a kívánt méretben és alapanyagból, nyomatlanul vagy nyomtatva vevőink igényei alapján. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésre a legideálisabb direkt termál címke típusának kiválasztásában és szükség esetén ingyenes anyagmintákkal is segítünk!

Direkt termál címke

Mire jó a direkt termál címke?

Az öntapadó direkt termál címke alapanyaga vegyi anyaggal kezelt felület, ami a címkenyomtatóban lévő nyomtatófej által leadott hő hatására a hevített pontokon elszíneződik. Ez az „elszíneződés” hozza létre a címke nyomtatási képét. A öntapadó thermo etikett címke egyik legnagyobb előnye, hogy nem szükséges a címkenyomtatási eljáráshoz nincsen szükség festékszalagra.

Ideális megoldás nagy mennyiségű címkék gyors nyomtatására, mivel ezek a direkt termál címkék rövid idő alatt és nagy hatékonysággal állíthatók elő. Különösen ajánlott gyorsan forgó termékeknél, ahol a nyomtatott kép tartós megőrzése nem szükséges. 

Direkt termál hőpapír címke
Direkt termál címke

Direkt termál öntapadós címke jelentősége

direkt termál címkék kétségtelenül nélkülözhetetlenek minden kereskedelmi vagy logisztikai vállalat számára. Ahhoz, hogy egy adott terméken gyorsan és hatékonyan elhelyezhessük az információkat, az öntapadó thermo címkék kiváló választásnak bizonyulnak. Ez az egyik legolcsóbb nyomtatható címketípus, melyet számos iparágban használnak termékek jelölésére.

A direkt termál címkék esetén is számos megoldás létezik attól függően, hogy egy adott feladathoz mire van szükség az termékek gyors és hatékony címkézéséhez. A hőpapíros etikett címkék tekercses kivitelben készülnek és kétféle alapanyag kategóriába sorolhatóak: ECO és TOP. A különbség a két hőpapír alapanyag típus között annyi, hogy az ECO címke normál papírból készül és időjárási viszonyokkal, nedvességgel és vízzel szembeni ellenálló képessége jelentősen korlátozott, míg a TOP direkt termál címke bevonatos hőpapírból készül. A bevonatnak köszönhetően picit „fényesebb” a felületet és ellenáll például a zsírnak és a nedvességnek, továbbá megfelelő ragasztóval párosítva fagyasztható is.

Direkt termál címkék esetében hogyan készül a nyomat?

A hőpapíros címke nyomtatásához tekercses címkenyomtatóra van szükség, mely direkt termál technológiát támogat. Ez a címkenyomtatási technológia nem igényel tintát vagy festékszalag, csak hőpapírra van szükség. A címkén lévő nyomat a termoaktív bevonat oxidációja eredményeként jön létre. Érdemes hangsúlyozni, hogy ez egy nagyon gazdaságos módszer, mivel nem szükséges hozzá további kellékanyag, valamint a hőpapír viszonylag olcsó.

A direkt termál papír címkék az egyik legolcsóbb típus a piacon és kiválóan alkalmasak gyorsan mozgó termékek vagy olyan termékek címkézésére, amelyeket száraz helyen, napfény nélkül tárolnak. Ha olcsó, nedvességnek, víznek és egyéb anyagoknak ellenálló hőpapír címkéket szeretnénk, akkor a Thermo-TOP változatra lesz szükség. Ez egy speciális bevonattal ellátott anyag, amely garantálja a címke. A hőpapíros címkéket sokféle méretben, színben és formában lehetséges készíteni, amely lehetővé teszi a jelölendő termék méretének megfelelő matrica kiválasztását.

Direkt termál címke típusok

 • Thermo-ECO: A legnagyobb mennyiségben gyártott alapanyag típus, mivel ez rendelkezik a legkedvezőbb árral, ráadásul a legtöbb címkézési feladat ellátására tökéletesen alkalmas.
 • Thermo-TOP: Prémium minőségű direkt termál alapanyag, amely különleges bevonatának köszönhetően ellenáll a nedvességnek, hőnek és a súrlódásnak is – így akár hűtőházi és fagyasztott termékek címkézésrére kiválóan alkalmas.

Direkt termál címke ragasztó típusok

A választott ragasztó típusa meghatározó, mivel a címke tartóssága ettől függ. Felhasználás előtt fontos, hogy tisztázódjon a címkék rendeltetése, mert ennek alapján kell kiválasztani a megfelelő öntapadós thermo címkét.

 • normál, permanens
 • erős
 • extrém
 • hűtőházi, fagyasztható
 • visszaszedhető, eltávolítható

címke ragasztók típusa gumibázisú, akril vagy szilikon alapú lehet, melyek más-más tulajdonsággal és céllal rendelkeznek. Bármilyen méretben, formában, kivitelben (tekercses vagy íves) és címkenyomtatással készítünk papír címkéket. Lehetőség van személyre szabásukra is perforálással vagy keresztirányú vagy hosszanti vágással is.

Direkt Thermo címke
Hőérzékeny direkt thermo címke

A direkt termál címkéket különféle iparágakban használják

 • élelmiszer ipar
 • elektronikai ipar
 • logisztika, szállítmányozás
 • kereskedelem
 • autóipar

Leggyakrabban címkenyomtatási feladat öntapadó direkt termál címkére

 • cég vagy brand logó
 • termék vonalkód
 • termék sorozatszáma
 • gyártási és/vagy lejárati dátumok
 • tájékoztatás a termékek tápanyag-összetevőiről és kalóriatartalmáról
Bízzon szakértelmünkben!

Direkt termál öntapadó címke gyártás 3 lépésben!

01 Etikett címke gyártás 1

Beszéljen szakértőnkkel

Évente több százmillió címkét gyártunk - láttuk és megoldottunk a legnehezebb címkézési problémákat is!
02 Etikett címke gyártás 2

Kérjen ajánlatot

A legkedvezőbb árat kínáljuk és csak azt ígérjük, amit teljesíteni tudunk - teljes átláthatóságot kap!
03 Etikett címke gyártás 3

Szerezze be a megfelelő címkét

Segítünk kiválasztani azt az etikett címkét, amely képviseli márkáját és felkészíti a sikerre!
Alkalmazási területek

Kiknek gyártunk címkéket?

Ügyfeleink a legkülönbözőbb iparágak kis- és nagyvállalkozásait képviselik.
élelmiszer ipari címke
Élelmiszer ipar
kozmetikai címke
Kozmetikum, vegyipari termékek
Gyártás, autóipari címke
Gyártás, autóipar
Elektronikai címke
Elektronikai ipar
Logisztikai címke
Logisztikai címke
Palack, üveg címke
Műanyag palack címke
Gyógyszeripari címke
Gyógyszer ipar
Boros üveg címke
Boros címke
Miért válassz minket

Öntapadó etikett címke gyártás felsősfokon!

Ingyenes tanácsadás

Szakértőink végig segítséget nyújtanak a tervezéstől a gyártásig minden területen!

20+ év
tapasztalat

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amit a Te rendelésed és etikett címkéd gyártásánál is alkalmazunk!

Mennyiségi kedvezmény

Minél nagyobb mennyiségben gyártatsz etikett címkét, mi annál kedvezőbb árat tudunk biztosítani!

Gyors
szállítás

A címkéket átlagosan 5-7 munkanap alatt legyártjuk, hogy minél hamarabb tudd használni!