Tekercses címke stancolás

Bemutatjuk

Címke stancolás

Az öntapadó tekercses címke gyártás folyamatában a címke stancolás kevésbé ismert, azonban kulcsfontosságú folyamat. A címke stancolás folyamat a címkegyártás egyik alapvető eleme, lehetővé teszi számunkra, hogy pontos és egyedi méretű és formájú címkéket állítsunk elő nagy hatékonysággal. A stancolási folyamat során átvágjuk az öntapadó alapanyagot, azonban a hordozó szilikon papírt nem! és eltávoltítjuk az úgynevezett háló.

nyomatlan címke stancolás

Nyomott és nyomatlan címke stancolása

Akár nyomtatott, akár nyomatlan tekercses öntapadó címkéről van szó, mindkét esetben szükség van stancolásra. Nyomtatott címke esetén a címkenyomtatási folyamat végén történik a stancolás, azonban sok ügyfelünknek nem igénye a címkenyomtatás, mivel a felhasználás során címkenyomtató készülékekkel készítik el a kész nyomtatott címkét. Az ilyen munkák során a feladatunk a címkék stancolása, mely történhet sík, rotációs vagy lézeres technológiával.

Síkágyas, rotációs címke stancolása

A stancolás egy olyan vágási eljárás, amelyet speciálisan kialakított eszközök, úgynevezett stancformák segítségével végezünk. Ezek a stanc formák lehetővé teszik, hogy a címkét pontos méretre és formára vágjuk a címke gyártás során. A folyamat során az alapanyag tekercsből egyenletesen adagoljuk az öntapadó címke alapanyagot, mely áthalad a stancformán, amely nyomást gyakorolva kivágja a kívánt címkeformákat.

Lézer címke stancolás

Az elmúlt években azonban a síkágyas és rotációs stancolás mellett már megjelent egy új, innovatív technológa, azaz a lézer címke stancolás. A lézer segítségével történő címke stancolás vitathatalan előnye, hogy nincsen szükség kivágó- azaz stanc szerszám gyártásra. A stancolás folyamatában a digitálisan megadott méretben és formában történik a címkék körbe vágása, így kis és közepes mennyiségű címke gyártás esetén ezt a technológiát preferáljuk, hiszen jelentős költségmegtakarítást biztosít megrendelőink számára.

Síkágyas, rotációs címke stancolás előnyei:

Pontosság: A stancolás nagyfokú pontosságot tesz lehetővé, ami kulcsfontosságú a minőségi címkegyártás során.

Rugalmas alakzatok: A stancformák gyakorlatilag bármilyen formára szabhatók, így a gyártási folyamat során nagyfokú rugalmasságot biztosítanak a címkék tervezésében.

Nagy sebesség: A stancolás gyors folyamat, ami lehetővé teszi a nagy mennyiségű címke gyors előállítását, csökkentve ezzel a gyártási időt és költségeket.

Többfunkciós használat: A stancolás nem csak formák kivágására alkalmas, hanem perforálásra, lyukasztásra és egyéb finomítási eljárásokra is, tovább növelve a címkék funkcionalitását.

Síkágyas, rotációs címke stancolás hátrányai:

Magas kezdeti költségek: A stancformák gyártása jelentős kezdeti beruházást igényelhet, különösen egyedi formák esetén.

Korlátozott anyagválaszték: Bizonyos nagyon vékony vagy túlzottan vastag alapanyagok stancolása nehézségekbe ütközhet, korlátozva ezzel az alkalmazható anyagok körét.

Karbantartás és kopás: A stancformák idővel elkophatnak, ami befolyásolhatja a vágás minőségét, ezért időnként ezeket a vágó szerszámokat újra kell gyártani.

Lézer címke stancolás előnyei:

Nincs szükség kivágó szerszámra: A lézeres vágás digitális, így nincsen szükség fizikai stancformákra. Ez jelentős megtakarítást jelenthet a kezdeti beruházások terén, különösen egyedi vagy kis szériás gyártás esetén.

Rendkívüli precíz: A lézersugár lehetővé teszi rendkívül pontos és részletgazdag vágásokat, amelyekkel bonyolult formák és minták is kivitelezhetők. Ez különösen hasznos lehet a bonyolult designok és magas minőségi követelmények esetén.

Gyors átállás: A lézeres technológia gyors beállítást tesz lehetővé, így a gyártási folyamat rugalmasan alkalmazkodik a különböző designokhoz és gyártási követelményekhez anélkül, hogy fizikai stancformákat kellene cserélni.

Tiszta élvágás: A lézeres vágás sima és tiszta széleket eredményez, minimálisra csökkentve az anyagégetést vagy más károsodást.

Lézer címke stancolás hátrányai:

Korlátozott anyagválaszték: Bizonyos anyagok, mint például a túlzottan vastag vagy tükröződő felületű alapanyagok, nem alkalmasak a lézeres stancolásra..

Hő hatása az alapanyagra: Bár a lézeres stancolás általában tiszta vágási felületet eredményez, bizonyos anyagoknál a hőhatás miatt égési nyomok vagy deformáció léphet fel.

Nagy volumennél nem gazdaságos: Nagy mennyiségű címkegyártás esetén a folyamat kedvezőbb költségekkel kiváltható rotációs címke stancolási eljárással.

etikett címke gyártás stancolás nyomda

Címke stancolás

A tekercses címke stancolás folyamata létfontosságú a címkegyártásban, mivel ezzel a munkafolyamattal gyorsan, hatékonyan és nagy pontossággal állítsanak elő méretre vágott címkéket.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj személyre szabott ajánlatot címkenyomtatásra és címke gyártására!

Bízzon szakértelmünkben!

Egyedi címke gyártás 3 lépésben!

01 Etikett címke gyártás 1

Beszéljen szakértőnkkel

Évente több százmillió címkét gyártunk - láttuk és megoldottunk a legnehezebb címkézési problémákat is!
02 Etikett címke gyártás 2

Kérjen ajánlatot

A legkedvezőbb árat kínáljuk és csak azt ígérjük, amit teljesíteni tudunk - teljes átláthatóságot kap!
03 Etikett címke gyártás 3

Szerezze be a megfelelő címkét

Segítünk kiválasztani azt az etikett címkét, amely képviseli márkáját és felkészíti a sikerre!
Miért válassz minket

Öntapadó etikett címke gyártás felsősfokon!

Ingyenes tanácsadás

Szakértőink végig segítséget nyújtanak a tervezéstől a gyártásig minden területen!

20+ év
tapasztalat

Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amit a Te rendelésed és etikett címkéd gyártásánál is alkalmazunk!

Mennyiségi kedvezmény

Minél nagyobb mennyiségben gyártatsz etikett címkét, mi annál kedvezőbb árat tudunk biztosítani!

Gyors
szállítás

A címkéket átlagosan 5-7 munkanap alatt legyártjuk, hogy minél hamarabb tudd használni!